Sébastien Loeb

Sébastien Loeb on ranskalainen yhdeksänkertainen rallin maailmanmestari. Huikean yhdeksän peräkkäisen World Rally Championship -voiton putkensa lisäksi Loebilla on hallussaan useita muitakin ennätyksiä: hän on voittanut enemmän osakilpailuja, sijoittunut mitalisijoille useammin ja kerännyt enemmän pisteitä kuin kukaan muu rallin maailmanmestaruuskisoissa kilpaillut kuljettaja.

Alun perin voimistelua harrastanut Loeb aloitti ralliuransa jo vuonna 1995, debytoiden maailmanmestaruuskisoissa vuonna 1999. Muutamaa vuotta myöhemmin hän ylsi voittoon Junior World Rally Championship –kilpailussa. Jo seuraavana vuonna Loeb ja hänen kartanlukijansa Daniel Elena voittivat ensimmäisen WRC-osakilpailunsa, Saksan rallin, osallistuessaan kilpailuihin ensimmäistä kertaa. Ensimmäistä kertaa Loeb nousi rallin maailmanmestariksi vuonna 2004 ja pysyi hallitsevana maailmanmestarina aina vuoteen 2012 saakka. Loebia kuvaillaan erityisen taitavaksi kuljettajaksi asfalttipinnoitteisilla teillä.

Sveitsissä asuvan Loebin varsinaisena huippuvuotena voidaan pitää vuotta 2005. Kyseisenä vuonna Loeb peittosi aiemman Timo Salosen tekemän voittoennätyksen kuudella peräkkäisellä voitetulla MM-rallin osakilpailulla. Lisäksi hän voitti enemmän osakilpailuja kuin kukaan muu kilpailun historiassa; peräti kymmenen yhteensä kolmestatoista mahdollisesta.

Sébastien Loeb on ajanut Citroënin autoilla kaikissa rallin maailmanmestaruuskisoissaan, lukuun ottamatta kautta 2000, jolloin hän ajoi Toyota Corolla WRC:llä. Loebin ajamiin Citroënin autoihin kuuluivat vuosina 2001-2006 Citroën Xsara WRC ja 2007-2010 Citroën C4 WRC. Vuodesta 2011 lähtien Citroën DS3 WRC:llä. Citroën ei kuitenkaan ole johtava merkki valmistajien sarjassa.

Sébastien Loeb on nimetty Vuoden ranskalaiseksi urheilijaksi 2007 ja 2009, minkä lisäksi hänet on ristitty kunnialegioonan ritariksi.