Työkalut jotka kannattaa pitää autossa

Kun olet tien päällä, maailma voi muuttua vaaralliseksi kun sitä vähiten odotat, varsinkin jos autosi rikkoutuu tai törmäät johonkin vaikeuksiin. Onneksi sinun ei tarvitse olla mekaanikko antaaksesi itsellesi paljon paremmat mahdollisuudet päästä kotiin tai lähimpään korjaamoon muutamalla välttämättömällä työkalulla autossa. Voit löytää jotain internetistä mikä voi pelastaa päiväsi!

Tämä lyhyt luettelo sisältää joitakin toiminnallisimmista ja todennäköisimmistä tarvitsemistasi työkaluista ja ne vaativat vain vähän mekaanista osaamista.

  1. Ikkunavasara / turvaleikkuri. Tämä pieni esine voi olla hengenpelastaja kirjaimellisesti. Se voi auttaa sinua rikkomaan ikkunan jos päädyt veden alle ja sillä voi myös leikata turvavyön nopeasti.
  2. Ruuvimeisselisarja. Jopa nykyaikaisimmissa autoissa joskus asiat irtoavat tärinästä, iästä tai muista syistä. Usein yksinkertainen kiristäminen ratkaisee ongelman. Tästä voi olla hyötyä etenkin löysässä akkuliitännässä, luistamattomassa letkunkiristimessä tai muissa yksinkertaisissa ja ilmeisissä ongelmissa konepellin alla.
  3. Armeijaveitsi. Oletetaan, että akselin ympärille kietoutuu köysi tai jotain muuta, tai osa muovipuskuristasi on rikkoutunut lokasuojan taivuttimessa, mutta hankautuu renkaaseen, eikä sitä voida kiinnittää uudelleen teipillä. Katkaise vain rikkoontunut osa ja palaa takaisin tielle (ja muista tarkistaa auto myöhemmin muiden, vähemmän näkyvien ongelmien varalta).
  4. Taskulamppu. On mukava ajatella, että tien ongelmat tapahtuvat kirkkaana, aurinkoisena päivänä, mutta entä jos asiat menevät pieleen yöllä? Älypuhelimesi saattaa viedä sinut sängystä kylpyhuoneeseen, mutta autossa tarvitset todellisen taskulampun, jos sinulla sattuu jotain yöllä – tai auton vähemmän saatavilla olevilla alueilla, jopa päivänvalossa.